Denver Nuggets, ara transferde iki as oyuncusunu New York Knicks’e göndermişti. (Carmelo Anthony ve Chauncey Billups) Buna karşılık da New York Knicks’ten dört adet oyuncu almıştı. (Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov)
Bu transferlerin, özellikle de Carmelo Anthony’nin takımdan ayrılışının, Denver Nuggets için sonun başlangıcı olduğunu düşünmüştüm ben. Ama beni oldukça şaşırtan bir şekilde bu düşüncemin tam aksi gerçekleşti. Denver Nuggets, bu iki as oyuncusunun takımda ayrılmasından sonra öncekine nazaran çok daha iyi sonuçlar elde etti. (Gel de şaşırma bu işe.) Bu iki as oyuncusuna karşılık almış olduğu oyuncuların da öyle ahım-şahım oyuncular olmamalarına rağmen gerçekleşti bu durum.

Denver Nuggets’ın, Carmelo Anthony ve Chauncey Billups’lı kadrosuyla galibiyet mağlubiyet oranı 32-25 (%56,140) iken; bu iki oyuncu ayrıldıktan sonra bu oran 17-6 (% 73,913) oldu.

Bu durum, oldukça ilginç geldi bana. Takım, iki asını kaybediyor ama sonrasında daha başarılı oluyor.

Denver Nuggets bu haliyle oldukça formda. Çok büyük bir sürpriz olmazsa da “play-off”larda Oklahoma City Thunder ile eşleşecek. Oklahoma City Thunder çok sert bir kayaya toslayacak demektir bu. Oldukça heyecanlı, çekişmeli ve izlenmeye değer bir seri olacağını düşünüyorum. Seriyi Denver Nuggets 4-3 ya da 4-2 alırsa ve sonrasında da olası rakibi San Antonio Spurs’e zorlu dakikalar yaşatırsa kimse şaşırmasın. Hele ki San Antonio Spurs’te şu sıralar, tam da “play-off”lar öncesinde inanılmaz bir form düşüklüğü varken. Yılın sürprizi bile, zayıf olasılık da olsa mümkün.

Denver Nuggets’in oyuncuları da kendilerini aşıyorlar. Mesela, iki gece önce (09.04.2011) oynanan Minnesota Timberwolves maçında Ty Lawson, on birde on (10/11) üç sayılık atarak inanılması güç bir istatistiğe imza attı ve bir maçta ilk 10 adet üç sayı denemesini isabet ettiren ilk oyuncu oldu. (Bu, oldukça inanılmaz bir olay. Bunu ancak bir de Ray Allen başarabilir.) Herifçioğlu, denemiş olduğu ilk 10 adet üçlük atışında da isabet kaydetti.

Kim, ne derse desin, benim gizli favorim Denver Nuggets.